Илирика
Комерцијален оглас
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
5.024,07 -0,79 9.259.359
MPT
46.679,54 -1,73 1.820.502
STB
1.281,65 -0,63 871.520
MTUR
4.900,00 0,00 857.500
TNB
14.180,00 -0,14 709.000
ALK
8.197,71 -1,16 631.224
TTK
1.270,00 -0,78 596.900
SOLN
170,00 0,00 552.330
GRNT
800,16 -2,30 499.300
SBT
1.950,00 8,22 333.450
14.12.2018
Датум 14.12.2018
Вкупен промет-МКД 37.881.766
Официјален пазар 16.442.636
Редовен пазар 799.130
Блок трансакции 20.640.000
Трансакции 84
Капитализација котирани акции (МКД) 161.896.186.736
Добитници 3
Губитници 10
Без промена 6
Девизни курсеви
1 USD = 54,08 МКД     1 EUR = 61,50 МКД    
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
5.024,07 -0,79 9.259.359
MPT
46.679,54 -1,73 1.820.502
STB
1.281,65 -0,63 871.520
MTUR
4.900,00 0,00 857.500
TNB
14.180,00 -0,14 709.000
ALK
8.197,71 -1,16 631.224
TTK
1.270,00 -0,78 596.900
GRNT
800,16 -2,30 499.300
OHB
6.517,00 -0,43 241.129
TEL
299,58 -0,14 93.770
14.12.2018
MBI10 3.467,24 -1,03% 14.12.2018 14:07:35 Мин.: 3.466,91 Макс.: 3.503,50
Пазарна капитализација (МКД) 100.821.429.428
Коефициент цена/добивка 12,27
Коефициент цена/книговодствена вредност 1,36
OMB 130,70 -0,05% 14.12.2018 10:25:43 Мин.: 130,70 Макс.: 130,76
Пазарна капитализација (МКД) 3.245.146.496
Комерцијална
Комерцијален оглас
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
ZLRB 6.170,00 311,33
SBT 1.950,00 8,22
RMDEN12 97,30 0,31
14.12.2018
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
GRNT 800,16 -2,30
MPT 46.679,54 -1,73
ALK 8.197,71 -1,16
KMB 5.024,07 -0,79
TTK 1.270,00 -0,78
14.12.2018
Шифра на ХВ M.Cap. % пром.
TEL 28.711.381.712 -0,14
STB 22.377.839.697 -0,63
TNB 12.110.584.980 -0,14
ALK 11.733.816.802 -1,16
KMB 11.450.192.143 -0,79
14.12.2018
Шифра на ХВ Р/Е
TNB 5,70
OHB 9,59
STB 10,95
TTK 11,52
FERS 12,59
повеќе 14.12.2018
Шифра на ХВ Р/В
FERS 0,38
GRNT 0,49
SBT 0,57
OKTA 0,80
OILK 0,90
повеќе 14.12.2018
 1. Билтен за Ноември 2018

  Објавен е месечениот статистички билтен за Ноември 2018 година. Во продолжение линк од објавата
 2. Исклучување од котација на акциите издадени од Топлификација АД Скопје

  Одборот на директори на Македонската берза на седницата одржана на 23.11.2018 година донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од Топлификација АД Скопје...
 3. Нов шести циклус на Виртуелна берза

  Од 15.11.2018 година започнува новиот циклус на Виртуелната берза и истиот ќе трае до 30.06.2019 година
 4. Ажурирана мобилната апликација за СЕИНет

  Мобилната апликација СЕИНет во текот на месец октомври беше ажурирана со понова верзија
 5. Билтен за Октомври 2018

  Објавен е месечениот статистички билтен за Октомври 2018 година. Во продолжение линк од објавата